joi, 1 decembrie 2016

Iphone SE



Noul Iphone SE


iPhone SE este un smartphone cu diagonala de 4” care combină designul lui iPhone 5S cu platforma hardware a lui iPhone 6S.
iPhone 6 şi iPhone 6S au marcat debutul lui Apple în segmentul telefoanelor cu ecrane mari, însă fanii telefoanelor de mici dimensiuni s-au simţit trădaţi, mai ales că iPhone 5C nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.
Iată însă că Apple nu a neglijat complet acest segment din ce în ce mai redus de utilizatori şi a intuit o nouă oportunitate de a genera mai multe vânzări. Aşa a luat naştere iPhone SE, care nu include niciun număr în nume din simplul motiv că este un pas intermediar între ultimele două mari generaţii de telefoane.
Practic, Apple a luat un iPhone 5S şi hardware-ul disponibil pe iPhone 6S, a amestecat cele două ingrediente de bază şi a lansat iPhone SE.iPhone SE review




iPhone SE specificaţii

  • ecran de 4”, rezoluţie 1136*640 pixeli
  • chipset Apple A9
  • 16 GB sau 64 GB memorie internă
  • cameră foto de 12 MP
  • conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
  • sistem de operare iOS 9.3
  • acumulator de 1642 mAh
  • greutate 113 grame


iPhone SE review



Funcţii importante

La prima vedere, noul iPhone SE nu pare atât de nou, lucru firesc dacă ne gândim de unde îşi trage designul. iPhone 5S a fost însă un telefon apreciat la vremea lui, motiv pentru care şi iPhone SE îşi va găsi numeroşi fani nostalgici după un telefon de top cu ecran mai mic. Fără îndoială, principalul avantaj al telefonului este posibilitatea de a-l utiliza cu o singură mână în aproape orice situaţie.
Noutatea este ca butonul de home a primit funcţie Touch ID pentru citirea amprentei, un element care te va ajuta în multe situaţii să deschizi telefonul mai repede.
Ecranul a păstrat de asemenea caracteristicile clasice ale lui 5S. Prin urmare, ecranul Retina de 4 inch are rezoluție 1136 x 640 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 326 ppi, iar contrastul atinge valoarea 800:1, în timp ce luminozitatea ajunge la 500cd/m2. Ca și la modelul pe care îl “copiază”, sticla care acoperă ecranul este protejată de un înveliş oleofob anti-amprente.


Specificaţiile cu adevărat interesante sunt cele de la nivelul platformei hardware, întrucât iPhone SE împrumută aproape tot ce are mai bun iPhone 6S, vârful de gamă actual. Prin urmare, vorbim despre un chipset proprietar Apple A9 cu procesor dual-core Twister de 1.84 GHz, grafică PowerVR GT7600 şi 1 GB RAM. De altfel, cantitatea memoriei RAM este singură “scăpare”, în condiţiile în care 6S are 2 GB RAM. În funcţie de capacitatea de stocare, SE va fi disponibil în două variante, de 16 GB sau 64 GB.

iPhone SE review



Apple nu a făcut rabat nici măcar la camera foto, împrumutată de asemenea integral de la 6S: are 12 MP, flash dual-LED, iar clipurile video sunt înregistrate în format 4K. Atenţie însă, formatul 4K ocupă mult spaţiu şi s-ar putea ca, în cazul variantei de 16 GB, să-l ocupi rapid. În schimb, pasionaţii de selfie-uri vor fi probabil dezamăgiţi să afle că SE beneficiază de o cameră secundară de numai 1.2 MP.

Unul dintre puţinele aspecte pe care iPhone SE nu le-a împrumutat de la 6S este viteza maximă a conexiunilor de date: 150 Mbps în 4G, spre deosebire de suportul de până la 300 Mbps pentru 6S.
În ciuda dimensiunilor mai mici, iPhone SE nu suferă prea mult la capitolul acumulatorului, care ajunge la 1642 mAh, cu mai puţin de 100 mAh mai mic decât cel al “fratelui” mai mare. Acest lucru ar trebui să asigure o autonomie decentă, de cel puţin o zi de utilizare în regim normal.

iPhone SE review

Din punct de vedere software, iPhone SE rulează iOS 9.3, sistem de operare ce va fi disponibil şi pe modele mai vechi de iPhone.


Concluzii

Fanii telefoanelor de top de mici dimensiuni au toate motivele să jubileze. iPhone SE este telefonul potrivit pentru ei datorită ecranului de numai 4” şi a platformei hardware similare cu cea disponibilă pe vârful de gamă iPhone 6S.
De asemenea, preţul este unul decent raportat la sumele solicitate în mod obişnuit de Apple pentru produsele sale. Prin urmare, ne aşteptăm ca noul telefon Apple să aibă succes la vânzări şi să genereze urmaşi pe măsură ce viitorul iPhone 7 îşi va face apariţia.
Il puteti gasi aici    http://www.emag.ro/telefon-mobil-apple-iphone-se-16gb-4g-rose-gold-mlxn2rr-a/pd/DLH0S3BBM/

iPhone SE review















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu